Sådan bruger du gennemløbsspinner

IDEEN TIL GENNEMLØBSSPINNEREN

Konceptet med gennemløbsspinnere til åfiskeri - samt betydeligt mindre trekroge, der kroger bedre og skader mindre, blev oprindeligt beskrevet af Jens Bursell og ideen blev først publiceret i Fisk & Fri. Idéen med gennemløbsspinnerne var, udover at kunne bruge betydeligt mindre kroge, også at muligøre brugen af krogløsere til mere skånsom afkrogning. Hos KarlK har vi fintunet ideen og lavet en gennemløbsspinner med et foret rør.

Efter at have testet 100 forskellige modeller i åen, er vi kommet frem til en spinner, der løser de udfordringer, der er med traditionelle spinnere. Med gennemløbsspinneren er det muligt, selv at vælge den krog man ønsker i både størrelse og kvalitet. Vi anbefaler, at der bruges en str 8, 10 eller 12 trekrog, også når der fiskes med store spinnere. Den lille krog sætter sig meget bedre fast i fisken, og ofte sidder den lige i saksen. Men også når den sidder yderligt, holder den fast, da den lille krog nemt kommer ind til bukket på krogen. Når fisken laver udfald med hovedet eller hopper over vandet, flytter spinneren sig op af linen og fjerner vægten fra krogen. Selv når fisken er kroget meget dybt, er det nemt at anvende krogløseren, uden at der kommer skader på fisken. Afkrogningen kan ske hurtigt og oftest uden at fisken kommer ud af vandet. Du trækker bare spinneren op ad linen, tager krogløseren på linen og fører den ned til krogen, der nemt pilles ud, uden at sætte sig fast igen.

Når du fisker med gennemløbsspinneren, kan du enten lave et forfang på 60-70 cm med svirvlen eller bruge et flådstop over spinnerne. Men da gennemløbsspinnere snor linen lidt mere end traditionelle spinnere, kan det være en god ide, at bruge svirvlen.