TILBUD ----- Rød-Gul/Guld 17g, 20g eller 24g - 5 stk 249,- ----- TILBUD

Om KarlK

KarlK er et mindre vestjysk firma, der har fokus på fiskeri med spinnere efter havørred og laks, i de danske åer. Vores formål er at udvikle innovative spinnere, der både tilgodeser lystfiskeren og fisken. Og da en stor del af de fangede fisk genudsættes, er det vigtigt for os, at det kan ske så hurtigt og skånsomt som muligt. Og det kan det med gennemløbsspinneren.

Vores ambition er, at blive ved med at udvikle nyskabende spinnere, der er med til at sikre et skånsomt og effektivt fiskeri efter laks og havørreder i de danske åer. Har du ønsker eller ideer, så kontakt os endelig på salg@karlk.dk.

Alle vores spinnerer bliver håndlavet i Danmark.

 

IDEEN TIL GENNEMLØBSSPINNEREN

Konceptet med gennemløbsspinnere til åfiskeri - samt betydeligt mindre trekroge, der kroger bedre og skader mindre, blev oprindeligt beskrevet af Jens Bursell og ideen blev først publiceret i Fisk & Fri. Idéen med gennemløbsspinnerne var ikke blot at kunne bruge betydeligt mindre kroge - men også at muligøre brugen af disgorger til mere skånsom afkrogning 100 % under vand på især dybtkrogede laks og havørred, der kan være svære at afkroge i live med en normal spinner. Hos KarlK har vi fintunet ideen og lavet en gennemløbsspinner med et foret rør.

Efter at have haft et godt stykke over 100 forskellige modeller i åen, er vi kommet frem til en spinner der løser de udfordringer der er med traditionelle spinnere. Med gennemløbsspinneren er det muligt selv at vælge den krog man ønsker, både størrelse og kvalitet. Vi anbefaler at der bruges en str 8, 10 eller 12 trekrog, også når der fiskes med store spinnere. Den lille krog sætter sig meget bedre fast i fisken og ofte sidder den lige i saksen. Men også når den sidder yderligt holder den fast, da den lille krog nemt kommer ind til bukket på krogen, samtidig med at der ikke er en tung spinner der får krogen til at hoppe af. Når fisken laver udfald med hovedet eller hopper over vandet, flytter spinneren sig op af linen og fjerner vægten fra krogen. Selv når fisken er kroget meget dybt, er det nemt at afkroge med en discorger, uden at der kommer skader på fisken. Afkrogningen kan ske hurtigt og oftes uden at fisken komme ud af vandet. Du trækker bare spinneren op af linen, tager discorgeren på linen og fører den ned til krogen, der nemt pilles ud, uden at sætte sig fast igen.

Når du fisker med gennemløbsspinneren kan du enten lave et forfang på 60-70 cm med svirvlen eller bruge et flådstop over spinnerne i stedet for, men da gennemløbsspinnerer snor linen lidt mere end traditionelle spinnerer, kan det være en god ide, at bruge svirvlen.